Het is vandaag een rustdag in de Tour de France, een ideale gelegenheid om terug te blikken op de eerste week ANP

De renners genieten vandaag van een welverdiende rustdag, het ideale moment om de balans van de eerste - ruime - Tour de France-week op te maken. Met de renners en ploegleiders zelf, maar ook aan tafel in De Avondetappe.

We spreken overdag voor Radio Tour de France, vanaf 14.00 uur op NPO Radio 1, en de verschillende televisie-uitzendingen met diverse betrokkenen uit het peloton.

's Avonds schuiven Richard Plugge, de teambaas van het zo succesvolle Jumbo-Visma, en de oud-coureurs Danny Nelissen en Rob Harmeling aan bij Dione de Graaff in De Avondetappe.

De waterpolosters spelen vandaag hun tweede groepswedstrijd op het WK ANP

In het Zuid-Koreaanse Gwangju zit de rustperiode er voor de Nederlandse waterpolosters juist op; zij treden vanmiddag om 12.10 uur in hun tweede groepswedstrijd op de WK aan tegen titelverdediger Verenigde Staten.

De waterpolosters begonnen het toernooi zondag op overtuigende wijze, met een 33-0 (!) overwinning op Zuid-Afrika. Nederland-Verenigde Staten is vanmiddag live te volgen via een livestream op NOS.nl en in de NOS-app.

Ferry Weertman in actie

In de Sportjournaals is uiteraard ook aandacht voor het waterpolo, net als voor de WK openwaterzwemmen, eveneens in Zuid-Korea. Ferry Weertman werd vannacht zevende op de tien kilometer, waarmee hij zich verzekerde van een olympisch ticket.

Aan het eind van de middag komen in Schotland de Nederlandse voetbalsters onder 19 voor het eerst in actie op hun EK. Tegenstander om 17.00 uur is Noorwegen. Het duel is live te zien op een stream op NOS.nl en de NOS-app. Ook de wedstrijden tegen Frankrijk (vrijdag) en Schotland (maandag) zullen daar te volgen zijn.

De sport van dinsdag 16 juli

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
12.00 uur WK Waterpolo: Nederland-VS (v) NOS.nl en NOS-app
14.00 uur Radio Tour de France NPO Radio 1
17.00 uur EK voetbal vrouwen onder 19: Noorwegen-Nederland NOS.nl en NOS-app
18.45 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.10 uur De Avondetappe NPO 1, NOS.nl en NOS-app
22.30 uur Sport in Nieuwsuur NPO 2
23.59 uur Sport in late Journaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app

STER reclame