Het was meeslepend, dramatisch, niet altijd even goed, maar wel een wedstrijd voor de eeuwigheid. De tenniswereld komt een dag na de Wimbledon-finale tussen Novak Djokovic en Roger Federer op adem.

Technisch directeur Jacco Eltingh van de KNLTB, sportpsycholoog Rico Schuijers en commentator Marcella Mesker keken zondagavond vol bewondering naar het tennisgevecht.

Bekijk hieronder de reportage van verslaggever Matthijs Weststrate, die met Eltingh, Schuijers en Mesker terugblikt op de finale:

'Djokovic was voorbereid op Federer-fans tijdens Wimbledon-finale' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

"Federer maakte in de tiebreaks te veel onnodige fouten", vat Mesker samen. Eltingh heeft daar wel een verklaring voor: "Dat komt ook simpelweg omdat hij tegen Djokovic speelde."

Er was bewondering voor de manier waarop Djokovic zich mentaal had gewapend tegen het publiek, dat zwaar op de hand van Federer was.

Djokovic heeft mentaal het beste gedaan wat hij in deze situatie kon doen.

Sportpsycholoog Rico Schuijers over de reactie van Djokovic op de Federer-fans

De Serviër had zich voorgenomen om de fanatieke steunbetuigingen voor Federer, tot ongenoegen van Boris Becker en de Servische pers, in zijn hoofd om te zetten naar aanmoedigingen aan zijn adres.

"Djokovic heeft het beste gedaan wat hij in deze situatie kon doen", zegt Schuijers. Eltingh vindt ook dat de mentaal sterkste speler zondag heeft gewonnen. "Die conclusie kun je zeker trekken."

STER reclame