Twitter/Arjan Verhoeven

Vrouw strandt met lege tank op A15 en steekt over om benzine te halen

tijd van publicatie

Een vrouw is gisteravond twee keer de A15 bij Rhoon overgestoken om benzine te halen. Haar auto, waarin drie kleine kinderen zaten, liet ze achter op de vluchtstrook.

Toen de vrouw zonder benzine kwam te staan, belde ze volgens RTV Rijnmond haar man om advies te vragen. Hij gaf haar de tip om met een jerrycan benzine te halen bij het tankstation aan de overkant van de snelweg. Berger Arjan Verhoeven was aan het werk in de buurt en hij zette koers naar de gestrande wagen. Toen hij aankwam, stond de vrouw net op het punt om aan de terugtocht te beginnen. "Ik riep nog: niet doen! Maar ze liep gewoon de snelweg weer op."

Vol in de remmen

Rijkswaterstaat had vanwege de auto op de vluchtstrook al een van de rijstroken afgesloten en een lagere maximumsnelheid ingesteld. Dat kon allemaal niet voorkomen dat een aantal auto's volgens de berger vol in de remmen moest om de vrouw te ontwijken.

De man noemt het de meest idiote actie die hij ooit zag. "Toen de vrouw weer terug was bij de auto, vroeg ik waarom ze niet gewoon op hulp wachtte. Toen zei ze dat ze haar kinderen niet alleen wilde laten, terwijl ze dus voor de ogen van haar kroost doodgereden had kunnen worden."

De berger heeft de auto uiteindelijk naar een benzinestation gesleept, waar de tank volgegooid kon worden. De vrouw heeft haar weg vervolgd. Of ze een boete heeft gekregen, is niet bekend.

Dit is een artikel van

STER Reclame