NOS Sport

Opgeluchte Van Rouwendaal blij met tiende plaats op WK en plaatsing voor Tokio

Van Rouwendaal tiende op WK en plaatst zich voor Tokio

Zwemster Sharon van Rouwendaal is op de WK open water in Gwangju na een spannend slot tiende op de 10 kilometer geworden. De regerend olympisch kampioene voldeed daarmee precies aan de deelname-eis voor de Spelen in 2020.

Van Rouwendaal, die al drie keer zilver won op een WK, kampte dit jaar met een schouderblessure en kon daardoor minder trainen. Om die reden was de 25-jarige zwemster ook tevreden met haar resultaat.

"Ik denk niet dat ik ooit zo blij ben geweest met een tiende plaats", zei Van Rouwendaal na afloop. "Ik heb nog altijd geen grote, lange trainingen kunnen doen en ben dus niet topfit."

Van Rouwendaal opgelucht en blij met tiende plaats op WK

Plaatsing voor de Spelen was in Gwangju dan ook het hoofddoel voor de zwemster, die na afloop erg opgelucht was. "Toen ik het hoorde moest ik huilen en was ik blij. Dit was de volgende stap naar de droom. Ik moet nu goed mijn schouder laten rusten", aldus Van Rouwendaal.

Esmee Vermeulen

Esmee Vermeulen finishte als vijftiende en dat was niet voldoende voor een ticket naar Tokio. De Chinese Xin Xin, die vierde op de Spelen van 2016 werd, veroverde het goud in Zuid-Korea door Haley Anderson te verslaan in de eindsprint.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl