Simona Halep staat vandaag in de Wimbledon-finale tegen Serena Williams
NOS Sport

De sport van zaterdag bij de NOS

Wielrennen, tennis, snelle F1-bolides en zwemmen. Het is een greep uit de gevarieerde sportzaterdag. In Frankrijk krijgen de Tourrenners een heuveletappe voor de kiezen, terwijl in Engeland de vrouwenfinale op Wimbledon én de kwalificatie in de Formule 1 op het programma staan.

De achtste etappe in de Tour de France gaat van Mâcon naar Saint-Étienne. Vanaf 14.10 uur is de pittige heuvelrit te volgen op NPO 1, via de NOS-app en op NOS.nl.

Het profiel van de achtste etappe in de Tour de France

Radio Tour de France is er zoals gebruikelijk vanaf 14.00 uur op NPO Radio 1. En voor wie helemaal niets wil missen: het liveblog is al vanaf de start om 12.25 uur in de lucht.

Wimbledon-finale op NPO 2

De finale van het vrouwentoernooi op Wimbledon gaat tussen Simona Halep en Serena Williams en is live te zien op NPO 2 en in de NOS-app. De uitzending begint om 14.55 uur. Voormalig tennisser John van Lottum is als analyticus in de studio aanwezig.

Iets verderop strijden de Formule 1-bolides op Silverstone in de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië, die zondag op het programma staat. Hoe het Verstappen en de rest is vergaan, is te zien in het Sportjournaal om 18.45 uur op NPO 1.

Daarin ook aandacht voor de openwaterzwemmers die afgelopen nacht in actie kwamen op het WK.

In Italië wordt de voorlaatste etappe van de Giro Rosa verreden. Kan rozetruidraagster Annemiek van Vleuten haar voorsprong in het klassement nog verder uitbreiden op de slotklim? Of kan de concurrentie de spanning nog een beetje terugbrengen?

De beelden van de rit en de reacties zijn in de loop van de dag te zien op NOS.nl, de NOS-app en in de uitzendingen op NPO 1.

Uitzendingen

12.25 uur Liveblog Tour de France NOS-app en NOS.nl
14.00 uur Radio Tour de France NPO Radio 1
14.10 uur Tour de France: etappe 8 NPO 1, NOS-app en NOS.nl
14.55 uur Wimbledon: finale vrouwen NPO 2, NOS-app en NOS.nl
18.50 uur Sportjournaal NPO 1, NOS-app en NOS.nl
21.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
22.07 uur De Avondetappe NPO 1, NOS-app en NOS.nl
22.59 uur Studio Sport NPO 1, NOS-app en NOS.nl

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl