NOS Nieuws

Wekdienst 13/7: orkaan Barry op weg naar VS en vrouwenfinale Wimbledon

Goedemorgen! In de Golf van Mexico nadert orkaan Barry de Amerikaanse kust, op Wimbledon wordt de vrouwenfinale gespeeld en in de Tour gaat de achtste etappe van start, van Mâcon naar Saint-Étienne.

Het weer: de zon komt er vandaag van tijd tot tijd aan te pas. Ook zijn er wolken waaruit vooral in het oosten nog een enkele bui kan vallen. Vanmiddag wordt het 18 of 19 graden in het noorden en 22 in Limburg. Er staat een matige noordelijke wind.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Amerikaanse staat Louisiana zet zich schrap voor storm Barry. De orkaan van de eerste categorie komt daar naar verwachting vanavond aan land. Er wordt extreem veel regen verwacht, waardoor er gevreesd wordt voor overstromingen. In 2005 vielen er ruim 1800 doden nadat de (veel zwaardere) orkaan Katrina grote gebieden in Louisiana onder water zette.
  • Serena Williams en Simona Halep spelen tegen elkaar in de finale van Wimbledon. De wedstrijd is vanaf 14.55 uur live te zien op NPO 2, NOS.nl en de NOS-app.
  • De deelnemers aan de Tour moeten vandaag 199 kilometer afleggen in de achtste etappe, van Mâcon naar Saint-Étienne.

Wat heb je gemist?

De bemanning van een supertanker met Iraanse olie is vrijgelaten door Gibraltar. Ze waren aangehouden in het onderzoek naar het schip, dat ruwe olie uit Iran naar een raffinaderij in Syrië zou verschepen. Toen het schip vorige week langs Gibraltar voer, werd het daarom aan de ketting gelegd.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Je moet ervoor naar de Amerikaanse staat Pennsylvania, maar dan kun je wel een extreem wilde achtbaanrit meemaken. Vandaag wordt de 'Steel Curtain'-achtbaan in pretpark Kennywood geopend voor het publiek. In de achtbaan ga je negen keer over de kop, dat is een record voor Noord-Amerika. En een van de loopings is op 60 meter de hoogste ter wereld. Je kunt de rit hieronder virtueel beleven: zou jij durven instappen?

Fijne zaterdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl