AFP
NOS Nieuws Buitenland

Vernielingen, arrestaties en een dode in Frankrijk door Algerijnse voetbalsupporters

Supporters van het Algerijnse nationale voetbalelftal hebben in Frankrijk na de overwinning van hun team tegen Ivoorkust chaos in verschillende Franse steden veroorzaakt. Algerije plaatste zich gisteren voor de halve finale van de Afrika Cup door na strafschoppen Ivoorkust uit te schakelen.

In veel Franse steden ontstonden ongeregeldheden. Zo werden in Parijs winkels en auto's vernield. De Champs-Élysées in Parijs werd afgesloten voor verkeer door de voetbalfans.

Er werden in heel Frankrijk 74 arrestaties verricht en er viel een dode. Twintig politieagenten raakten gewond.

De dode viel toen een Algerijnse supporter hard met zijn auto door de straten van Montpellier reed. De 21-jarige bestuurder raakte de controle over het stuur kwijt en raakte een gezin op de stoep, waarbij de 43-jarige moeder omkwam. De baby van 15 maanden oud raakte ernstig gewond, haar 17-jarige zus lichtgewond. De bestuurder van de auto is opgepakt.

Op sociale media circuleren video's van supporters van Algerije die met kettingzagen door de straten lopen, winkels vernielen, stenen gooien naar de politie en het verkeer stopzetten.

STER reclame