Passagiers krijgen medische hulp op Hawaii Reuters

Door hevige turbulentie aan boord van Air Canada-vlucht AC33 zijn gisteren 35 passagiers gewond geraakt. Het vliegtuig met aan boord 269 passagiers was onderweg van Vancouver naar Sydney, toen het ergens boven de Stille Oceaan te maken kreeg met "onverwachte en plotselinge" turbulentie, aldus de luchtvaartmaatschappij.

Zonder aankondiging zakte het toestel ineens 30 meter. Passagiers en bemanningsleden die op dat moment niet vastzaten in hun stoelriem werden tegen het plafond gesmeten.

"Een meisje in de stoel voor me raakte het bagagerek, dat brak, waarna de zuurstofmaskers naar beneden kwamen. Dat leverde veel paniek op", zei een van de passagiers tegen lokale media. Volgens een andere passagier werd op het moment van de turbulentie net voedsel uitgedeeld door de bemanning. Zowel de stewardessen als het eten, zaten tegen het plafond.

Bekijk hier hoe passagiers bijkomen van de schrik:

Hevige turbulentie in Canadees vliegtuig: 'Het bagagerek boven me brak af'

De 35 gewonden als gevolg van de turbulentie hadden snijwonden, blauwe plekken en pijn in de nek en rug. De piloten besloten een tussenstop te maken op Hawaii, daar stond medisch personeel klaar om de gewonden de behandelen.

De Australische countryband Hurricane Fall was ook aan boord van de turbulente vlucht. Op sociale media laten ze weten met de schrik vrij te zijn gekomen en bedanken ze de bemanning. Ze sluiten hun bericht af met wat goed advies: #wearyourseatbelts, oftewel: maak je stoelriem vast.

STER reclame