ANP

Goedemorgen! Benaouf A. werd veroordeeld voor een liquidatie in 2012, vandaag bepaalt de rechter of hij vrij mag komen. In Londen zijn de halve finales in het mannentoernooi op Wimbledon, en in de Tour is het tijd voor de langste etappe.

De wekdienst liever luisteren? Dat kan hier.

De dag begint wisselend bewolkt met lokaal een stevige bui. In de loop van de dag valt er meer regen, vooral in het binnenland. Er is kans op onweer, windstoten en lokaal kan het flink regenen. Het wordt 20 tot 23 graden.

Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De rechter bepaalt of Benaouf A. vervroegd vrijkomt of niet. De Amsterdamse crimineel werd in 2012 veroordeeld tot 12 jaar cel, voor betrokkenheid bij een liquidatie in Antwerpen. In principe zou hij na het uitzitten van twee derde van z'n straf vrijkomen, maar het Openbaar Ministerie wil dat voorkomen.
  • In Londen zijn de halve finales van het mannentoernooi op Wimbledon: Novak Djokovic neemt het op tegen Roberto Bautista Agut. De kraker van de dag is de partij tussen Roger Federer en Rafael Nadal.
  • In Frankrijk staat de langste etappe van de Tour op het programma: 230 kilometer van Belfort naar Chalon-sur-Saône. Grote kans dat de sprinters het laatste woord hebben.

Wat heb je gemist?

Tijdens het bezoek van premier Rutte volgende week aan het Witte Huis wordt een bijzondere vlag overhandigd aan president Trump. De vlag werd gebruikt tijdens D-day. Hij hing op de achtersteven van het schip Landing Craft Control 60 van de Amerikaanse luitenant Howard Vander Beek, zoon van een Nederlandse immigrant.

Nu is de vlag eigendom van de Rotterdamse kunstverzamelaar Bert Kreuk. Hij kocht de vlag in 2016 op een veiling in Dallas voor ongerekend ruim 450.000 euro. In een persbericht van het Witte Huis staat dat het historische stuk wordt overhandigd aan Trump door de "Nederlandse eigenaren." Eerder zei Kreuk dat president Trump de vlag persoonlijk in Nederland op moest halen. Daar is nu toch verandering in gekomen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Voor de crisisdirecteur van Malaysia Airlines was 2014 een erg zwaar jaar. Op 8 maart dat jaar verdween Malaysia Airlines-vlucht 370, een paar maanden later gebeurde de ramp met MH17. In deze video vertelt hij over de crash van MH17, de lastig bereikbare rampplek en de impact van de ramp op zijn leven:

MH17 door de ogen van crisisdirecteur Mohammad

Hele fijne dag!

STER reclame