Koen Laureij

Drie aanhoudingen na ramkraak in Utrecht

tijd van publicatie

De politie heeft drie aanhoudingen verricht na de ramkraak op de winkel van Coolblue op het Europaplein in Utrecht. Twee verdachten werden klemgereden op de scooter waarmee ze vluchtten. Daarbij loste de politie twee waarschuwingsschoten. Even later werd een derde verdachte aangehouden. Waar dat gebeurde is niet bekendgemaakt.

Rond 04.10 uur vanochtend reed een zwarte Audi naar binnen bij de vestiging van Coolblue. De politie was snel ter plaatse en reed een van de twee vluchtscooters omver. Een verdachte op die scooter raakte bij de val gewond; beide mannen werden aangehouden.

Een tweede vluchtscooter is nog niet teruggevonden. Wel wist de politie even later een derde verdachte aan te houden. Of er nog meer verdachten zijn is niet bekendgemaakt.

Nogal dom

Loisa de Jong woont in de flat boven de winkel. Zij lag te slapen toen de ramkraak plaatsvond. "Ik hoorde metaal en glas en ging snel kijken of ik 112 moest bellen. Toen ik uit mijn raam keek, zag ik dat er een auto in de pui van de Coolblue was gereden", vertelt ze bij RTV Utrecht.

De Jong zag dat de eerste scooter door de politie omver werd gereden en zag kort daarna ook de tweede scooter wegrijden. Volgens haar zaten daar ook twee mannen op. "Met een kleine omweg reden ze weg. Dat duurde misschien wel dertig seconden. Ze reden ook precies in de richting van de politie, dat vond ik nogal dom. Nadat die tweede scooter weg was, hoorde ik een schot. Dat was echt om de hoek dus ik heb dat niet meer kunnen zien."

De grond lag bezaaid met laptops en andere elektronica:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Ramkraak in Utrecht
Dit is een artikel van

STER Reclame