Een vliegtuig van Easyjet en een toestel van KLM zijn vanmorgen op Schiphol gebotst. De toestellen stonden op de grond toen het ongeluk gebeurde. Beide vliegtuigen zijn beschadigd geraakt. Voor zover bekend is er niemand gewond.

De toestellen raakten elkaar tijdens de 'pushback'; het moment dat een vliegtuig vanaf de gate naar achteren wordt geduwd om te vertrekken. "Het vliegtuig gaat nog heel langzaam dan", zegt een woordvoerder van KLM.

Alsnog vertrekken met ander toestel

Het KLM-toestel stond klaar om te vertrekken naar Madrid. Mensen aan boord zijn uit de Boeing gehaald. KLM probeert een ander toestel te regelen zodat de passagiers alsnog snel naar Spanje kunnen vliegen.

Het vliegtuig van Easyjet was op weg naar Londen, meldt NH Nieuws. De passagiers die in dat toestel zaten, gaan met een ander vliegtuig naar Londen. Dat toestel is nu onderweg naar Amsterdam, laat de luchtvaartmaatschappij weten.

Waar het precies fout ging tijdens het taxiën, wordt uitgezocht. Het is nog onduidelijk hoe groot de schade aan de toestellen is.

STER reclame