NOS SportAangepast

Motocrosser Gajser wint GP Indonesië, sterke tweede manche Coldenhoff

Koploper Tim Gajser is dankzij zijn grandprixzege in Indonesië verder uitgelopen op de concurrentie in de strijd om de wereldtitel in de MXGP. De Sloveense motocrosser won in de hitte van Palembang de eerste manche en moest in de tweede na een val genoegen nemen met de tweede plaats.

Gajser, die in Indonesië niet hoefde op te boksen tegen de nog geblesseerde topcoureurs Jeffrey Herlings en Antonio Cairoli, toonde zich in de eerste race ongenaakbaar in de door de warmte en hoge vochtigheidsgraad zware omstandigheden.

De Brit Max Anstie volgde op zes seconden achterstand op de tweede plaats en de Zwitser Jeremy Seewer kwam als derde over de finish. Glenn Coldenhoff werd vijfde.

Heuveltje

In de tweede manche ging Gajser, de wereldkampioen van 2016, opnieuw voortvarend van start. Hij raakte in leidende positie echter naast een heuveltje en zag meteen Romain Febvre en Seewer passeren. De Zwitser had hij alweer vlot te pakken, maar Febvre liet zich zijn eerste manchezege van het seizoen niet meer ontnemen.

Motocrosser Coldenhoff rijdt knap naar derde plaats in Indonesië

Coldenhoff wist in de tweede manche knap vanaf de vijfde plaats op te rukken naar de derde en op het podium te belanden.

WK-stand

Ook in de WK-stand boekte de - bij absentie van Herlings - beste Nederlander in het MXGP-veld progressie. Hij staat nu zevende met 256 punten, ruim achter het leidende trio Gajser (488), Cairoli (358) en Seewer (327).

Volgend weekeinde komen de motocrossers opnieuw in Indonesië in actie. Dan wordt in Semarang de GP van Azië verreden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl