Pro Shots
NOS Sport

De sport van zondag bij de NOS

Het is de dag van de finale bij het WK voetbal voor de vrouwen en wat weinigen hadden zien aankomen: Oranje is van de partij! En ook bijzonder: voor het eerst in dertig jaar rijdt er in de Tour de France een Nederlander in de gele trui. Het belooft een enerverende sportdag te worden.

Die is voor de liefhebbers van motocross al vroeg begonnen. Om 8.15 uur was de eerste manche van de MXGP in Indonesië. De tweede manche op het circuit in Palembang begint om 11.10 uur en die is rechtstreeks te zien via NOS.nl en in de app.

Ploegentijdrit

De Tour de France eist vanaf 14.20 uur z'n aandacht op. Op dag twee van de befaamde etappekoers staat een ploegentijdrit over 27,6 kilometer op het programma. Na zijn verrassende etappezege van gisteren mag Mike Teunissen in de gele leiderstrui door Brussel fietsen als lid van de Jumbo-Visma-formatie.

De tv-zending begint om 14.20 uur op NPO 1, maar om 15.50 uur wordt er - vanwege de voetbalfinale - overgeschakeld naar NPO 2. Alles zal ook te zien zijn via NOS.nl en de NOS-app. Daarop is ook het koersverloop te volgen via het liveblog. Radio Tour de France is er op NPO Radio 1 al om 14.00 uur bij.

En om nog even in Tour-sferen te blijven: om 22.12 uur begint op NPO 1 De Avondetappe, waarin Dione de Graaff aan tafel bezoek krijgt van baanrenner Theo Bos, Jumbo-Visma-coureur Jos van Emden en de Belgische oud-veldrijder Sven Nys.

WK-finale

De laatste wielerploeg is al gefinisht als om 17.00 uur de Nederlandse voetbalsters aan de aftrap staan voor de WK-finale tegen de Verenigde Staten, de titelhouder.

NOS
Het schema na de halve finales

Een uur eerder wordt op NPO 1 (en NOS.nl en in de NOS-app) al begonnen met de voorbeschouwing vanuit het stadion in Lyon. Dat doet presentator Gert van 't Hof met de oud-internationals Mandy van den Berg, Daphne Koster en Pierre van Hooijdonk.

Ook de radio is er uiteraard bij met een liveverslag op NPO Radio 1. Arjan van der Laan, de voorganger van Sarina Wiegman als bondscoach van de vrouwen en oud-international Jeanet van der Laan verzorgen de analyses. En om helemaal op de hoogte te blijven van alle verwikkelingen in de uren voor de aftrap en erna is er het liveblog op NOS.nl en de NOS-app.

Na De Avondetappe volgt om 23.01 uur Studio France, waarin wordt teruggeblikt op de finale en het WK. Leonne Stentler, oud-voetbalster van ADO Den Haag en Ajax en negenvoudig international, en sportjournalist Kees Jansma zijn de gasten aan tafel.

Uitzendingen van zondag 7 juli

8.15 uur MXGP in Indonesië: 1ste manche NOS.nl en NOS-app
11.10 uur MXGP in Indonesië: 2de manche NOS.nl en NOS-app
14.00 uur Radio Tour de France NPO Radio 1
14.20 uur Tour de France: ploegentijdrit NPO 1, NOS.nl en NOS-app
15.50 uur Tour de France: ploegentijdrit (vervolg) NPO 2, NOS.nl en NOS-app
16.00 uur WK-finale: voorbeschouwing NPO 1, NOS.nl en NOS-app
17.00 uur WK-finale: VS-Nederland NPO 1, NOS.nl en NOS-app
22.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
22.12 uur De Avondetappe NPO 1, NOS.nl en NOS-app
23.01 uur Studio France NPO 1, NOS.nl en NOS-app

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl