Inter Visual Studio

In Beverwijk is een man zwaargewond geraakt bij een poging hem te ontvoeren. Volgens getuigen werd daarbij ook geschoten.

De man werd rond 22.45 uur door drie mannen uit een woning op de Melis Stokelaan gehaald. Hij werd weggevoerd in een busje.

Wapens

De politie zette de achtervolging in. Op een gegeven moment werd het slachtoffer, een 37-jarige man uit Beverwijk, uit de bestelbus gegooid. Een aantal politiemensen stopten om hem te helpen, anderen bleven het busje achtervolgen.

Niet veel later kon de politie de bus tegenhouden. De verdachten probeerden er nog vandoor te gaan, maar ze konden al snel worden aangehouden. In totaal zijn vier mannen opgepakt. Zij zijn tussen de 25 en 41 jaar. Mogelijk hadden de verdachten geprobeerd van hun wapens af te komen: op straat werden er zeker twee gevonden.

Het slachtoffer is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Hard geschreeuw

Een 23-jarige vrouw zegt getuige te zijn geweest van de ontvoering. "Ik hoorde een heel hard geschreeuw en toen zag ik dat hij in een witte bus werd gegooid", vertelt ze tegen NH Nieuws. "De deuren werden dichtgeslagen en ik zag het busje heel snel wegrijden. Ik ben er achteraan gerend en heb de politie gebeld." De Beverwijkse zegt dat ze de witte bestelbus al vaker door de straat heeft zien rijden.

Het motief voor de ontvoering is nog onduidelijk. De politie doet nog onderzoek en verhoort de verdachten. Het slachtoffer wordt pas gehoord als hij medisch is behandeld.

STER reclame