Dani de Wit scoorde voor rust tegen Anderlecht twee keer

Ajax zonder internationals eenvoudig langs Anderlecht: 5-2

Ajax, nog zonder een groot deel van de beoogde basisspelers, heeft in een besloten oefenwedstrijd Anderlecht met ruime cijfers verslagen: 5-2.

Daar leek het aanvankelijk niet op, want de Belgen kregen in de eerste helft behoorlijke mogelijkheden om op voorsprong te komen.

Zo stuitte de van Heerenveen gekomen Michel Vlap op doelman Bruno Varela en trof Adrien Trebel de lat.

De Wit op schot

Met twee treffers in een kort tijdsbestek liet Dani de Wit Ajax vervolgens juichen. Sidney Sam bepaalde de ruststand op 2-1.

In de tweede helft zorgden Kik Pierie, Victor Jensen en Klaas-Jan Huntelaar voor drie extra Amsterdamse goals. Het slotakkoord was voor Kara Mbodji.

Komende maandag melden de Nederlandse internationals zich weer na hun vakantie, net als Kasper Dolberg, Lasse Schöne en Dusan Tadic. De rest sluit wegens de Copa América en de Afrika Cup later aan.

Feyenoord zegevierde in een duel met FC Dordrecht met 2-1. Het 17-jarige talent Marouan Azarkan maakte beide Rotterdamse doelpunten.