In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Migrant komt om bij val of sprong uit truck op A29

Op de A29 bij knooppunt Hellegatsplein is een man om het leven gekomen die uit een rijdende vrachtwagen was gesprongen of gevallen. Dat gebeurde bij een actie van de politie. Het gaat om een illegale migrant, mogelijk uit Eritrea.

De politie kreeg een melding van een getuige die op de snelweg mensen uit een truck zag hangen. Toen agenten het voertuig wilden controleren, sprong of viel een man uit de rijdende vrachtwagen. Er werd een traumahelikopter ingezet, maar de man overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

In de vrachtwagen, met Pools kenteken, zaten volgens de politie nog zeven andere migranten, jonge mannen en vrouwen. Hun identiteit is nog niet vastgesteld, maar vermoed wordt dat ze uit Eritrea komen.

Mensensmokkel

De chauffeur is aangehouden voor mensensmokkel, meldt RTV Rijnmond. De zeven anderen zijn meegenomen naar het bureau, waar wordt onderzocht waar ze vandaan komen en waar ze naartoe wilden.

De A29 in de richting van Rotterdam was vanwege het ongeluk een paar uur afgesloten. De weg is inmiddels weer vrijgegeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl