Morgen staat Nederland tegenover de Verenigde Staten in de finale van het WK voetbal. Voor Dominique Bloodworth wordt die wedstrijd extra speciaal, aangezien haar man een Amerikaan is. "We zeiden vooraf nog: 'wat als dit gebeurt?' En nu is het zover", zegt Bloodworth. "We hebben er allebei ontzettend veel zin in."

Bloodworth heeft een Amerikaanse man: 'Schoonfamilie hoopte op een 0-0'

De man van Bloodworth zit zondag in Lyon als supporter van Nederland op de tribune, maar de rest van zijn familie vindt het moeilijker om een kant te kiezen. Donderdag sprak de Oranje-verdedigster nog met haar schoonfamilie.

"Die hoopte op een 0-0", zegt ze. Waarop ze haar schoonfamilie maar even heeft uitgelegd dat een gelijkspel als uitkomst van de finale geen optie is.

"Ik weet dat Amerikanen altijd willen winnen, maar als een Bloodworth een gouden medaille om de hals heeft hangen, zullen ze vast heel trots zijn."

WK-winst

Voordat die gouden medaille om de nek van de 24-jarige hangt, moet er eerst gewonnen worden van de VS. Op basis van het vertoonde spel in de voorgaande wedstrijden in Frankrijk, lijkt dat een lastige opgave.

Bloodworth: 'Als we het WK winnen, heeft niemand het meer over ons spel'

Volgens de Nederlandse maakt het niets uit of Oranje goed voetbalt of niet. Net zoals Daniëlle van de Donk heeft Bloodworth geen boodschap aan de kritiek op het spel van Oranje.

"Er is al heel veel gezegd over onze manier van spelen en tegen Zweden was misschien ook niet onze beste wedstrijd. We hebben nu de finale gehaald en als wij van de VS winnen, heeft niemand het meer over ons spel."

Analyseren

Haar eigen spel onderwerpt Bloodworth steevast aan een kritische analyse. Alle wedstrijden die ze speelt, neemt ze door met een persoonlijke coach. "Als uit de beelden blijkt dat ik een betere keuze had kunnen maken, dan probeer ik dat mee te nemen naar de volgende wedstrijd. Ik wil mijzelf niks kunnen verwijten", zegt de centrumverdedigster.

Bloodworth analyseert al haar wedstrijden: 'Foutjes eerste wedstrijd niet meer gemaakt'

Toen ze de beelden van de wedstrijd tegen Zweden terugkeek, was de verdediger overwegend tevreden. "Aan de bal had ik beter kunnen spelen, maar verdedigend heb ik het wel goed gedaan." Ze vindt dat de foutjes die ze in de eerste wedstrijd maakte niet meer zijn teruggekomen.

Huldiging

De Oranjevrouwen lieten eerder al weten geen huldiging te willen als de finale tegen de VS verloren gaat. "Als we niet winnen, dan is dat niet genoeg. Daarom hebben we die keuze gemaakt."

"Misschien zijn we achteraf toch trots op wat we hebben gepresteerd, maar we willen nu maar één ding: winnen."

STER reclame