Van de Donk: 'Het voelt goed om een vechtmachine te zijn'

Daniëlle Van de Donk voelt nog geen spanning, zo'n 48 uur voor de finale op het WK voetbal. Ook al staat de wereldtitel op het spel en is meervoudig wereldkampioen de Verenigde Staten de tegenstander, dat verandert volgens haar niets aan de intenties van de Oranjevrouwen. "We moeten gewoon winnen. Dat is elke wedstrijd op dit WK zo geweest."

De middenveldster van het Nederlands elftal is nog volkomen ontspannen. "De wedstrijdspanning komt bij mij pas zondag, in de kleedkamer", zegt ze. "We moeten doorgaan met wat we aan het doen waren, ook tegen de Verenigde Staten."

Beginfase

De VS maken dit WK onder andere furore door elke wedstrijd stormachtig te openen. Thailand hield dit WK voetbal het langst de nul tegen de favoriet voor de wereldtitel: 12 minuten om precies te zijn.

Van de Donk onderkent het gevaar. "De eerste twintig minuten gaat echt volle bak zijn. Daar moeten we doorheen zien te komen, in de hoop dat er daarna wat ruimte voor ons komt om te gaan voetballen."

Het maakt niet uit hoe

De voor Arsenal uitkomende Van de Donk maakt het niet uit hoe er gewonnen wordt, als de wereldtitel maar gepakt wordt. "Als we lelijk het WK winnen, dan doen we het lelijk. En wie er scoort, maakt mij ook niet uit. Al legt Desiree van Lunteren er drie in, dan ga je mij echt niet horen klagen."

STER reclame