NOS Wielrennen

Eerste roze trui in Giro Rosa voor Poolse Niewiadoma

Niewiadoma pakt roze trui in ploegentijdrit Giro Rosa

De eerste etappe in de Giro Rosa, een ploegentijdrit, is gewonnen door de formatie Canyon-Sram. De formatie van kopvrouw Katarzyna Niewiadoma legde het heuvelachtige parcours (18 km) af in 31 minuten en 41 seconden. De Deense ploeg Bigla eindigde op 24 seconden als tweede.

In Castellania, de stad waar de Italiaanse wielerlegende Fausto Coppi in 1919 geboren werd, kreeg de Poolse de eerste roze trui uitgereikt. Niewiadoma won eerder dit jaar de Amstel Gold Race voor vrouwen.

Naast titelverdedigster Annemiek van Vleuten gingen in de dertigste editie van de Ronde van Italië voor vrouwen ook twee Nederlandse oud-winnaressen van start: Marianne Vos (drie keer eindwinnares) en Anna van der Breggen (twee keer).

Ploeg Vos derde

CCC-Liv (met Vos) eindigde als derde en gaf 45 seconden toe. Mitchelton-Scott met Van Vleuten werd op 53 tellen vierde en Boels-Dolmans (Van der Breggen) reed de vijfde tijd en was 1 minuut en 4 seconden langzamer dan de winnende ploeg.

De Giro Rosa telt nog negen etappes. De tweede rit is zaterdag een heuvelachtige rit over 78 kilometer met start en aankomst in Viù.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl