Oranjevrouwen trainen met kleine groep

Het Nederlands elftal werkt op een rustige manier toe naar de WK-finale van komende zondag tegen de Verenigde Staten. Voor de basisspeelsters stond er vrijdag een hersteltraining op het programma. De media mochten daar de eerste twintig minuten bij zijn.

Van de vaste kern van speelsters die dit WK de meeste wedstrijden spelen, verschenen er maar vijf op het trainingsveld: Jill Roord, Lineth Beerensteyn, Jackie Groenen, Dominique Bloodworth en Daniëlle van de Donk. Zij hielden het bij rek-, strek-, en loopoefeningen. Desiree van Lunteren maakte haar spieren los op een hometrainer langs de kant van het veld.

Lieke Martens, die de laatste wedstrijden last had van een teenblessure, bleef achter in de gym van het spelershotel. Dat gold ook voor Shanice van de Sanden, Merel van Dongen, Stefanie van der Gragt, Sari van Veenendaal, Sherida Spitse en Vivianne Miedema.

Zaterdag volgt er nog één training met de volledige selectie in het stadion van Lyon, waar de finale wordt gespeeld. Aansluitend is er nog een persconferentie met de bondscoach en twee speelsters (Spitse en Van Veenendaal).

STER reclame