Van de Sanden, Miedema en Groenen vieren het behalen van de WK-finale AFP

Liefst drie standbeelden moeten er in Nederland worden neergezet, als het aan de gasten in de NOS Voetbalpodcast ligt. Doelvrouw Sari van Veenendaal, verdediger Stefanie van der Gragt en bondscoach Sarina Wiegman verdienen het om in brons te worden vereeuwigd, na het bereiken van de WK-finale.

Dat stellen commentatoren Frank Wielaard en Jeroen Elshoff met presentator Rivkah op het Veld in de podcast, die wordt geleid door verslaggever Jeroen Stekelenburg.

Ze prijzen Van Veenendaal, die tegen de Zweden heerste in het strafschopgebied. "Zij is echt een leider in deze groep, dat had ik vooraf niet meteen gedacht toen ik haar meemaakte", zegt Stekelenburg. "Maar als je nu ziet hoe ze het doet in interviews en in het kringetje vooraf, dan is ze echt een leider."

Elshoff: "We hebben echt een geweldenaar op doel staan."

In de podcast wordt ook vooruitgeblikt op de eindstrijd van zondag tegen de Verenigde Staten. Gedurende het hele toernooi werden de Amerikanen als grote favoriet gezien en voor de finale is dat niet anders.

"Er komt een orkaan over je heen, wat ga je dan doen?", vraagt Elshoff zichzelf af. "Ontregelen, irritant doen en overtredingen maken of erin mee gaan?"

Stekelenburg: "Dat zou ik doen. Als je meegaat in het sneltreinvoetbal, ben je kansloos..."

Mircale on grass?

"De Amerikanen vinden zichzelf de besten", vervolgt Elshoff, "ze zeggen zonder gêne dat ze gewoon wereldkampioen worden."

"Als Nederland het voor elkaar krijgt....", zegt Elshoff, waarna Stekelenburg de zin afmaakt, "dan is het een miracle on grass". Daarmee verwijst hij naar the miracle on ice, de winst van de Amerikaanse ijshockeyploeg tegen grootmacht Sovjet-Unie op de Olympische Spelen in Lake Placid (1980).

Bekijk hier de samenvatting van de halve finale:

Nederland-Zweden (halve finale) | WK 2019 Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame