Alexander Brouwer in actie
NOS SportAangepast

Alle Oranje-duo's al klaar op WK beachvolleybal

Met drie koppels was de Nederlandse ploeg afgereisd naar de WK beachvolleybal in Hamburg, maar een succesvolle trip is niet geworden: ze zijn alle drie al in een vroeg stadium uitgeschakeld.

Voor Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen vormde de tweede ronde het eindstation. Het Duitse koppel Julius Thole/Clemens Wickler toonde zich met 23-21, 21-19 te sterk.

De Nederlanders, wereldkampioen in 2013, keken in de eerste set lange tijd tegen een achterstand aan, maar knokten zich in de slotfase knap terug. Ze kregen zelfs drie setpunten, maar die waren niet aan hen besteed. De jonge Duitsers hadden vervolgens aan één setpunt genoeg.

In de tweede set toonde de 2,06 meter lange Thole zijn blokkeerkwaliteiten. Liefst twaalf keer leverde hem dat een punt op. Op matchpoint sloeg echter Wickler met zijn eerste rake block toe.

Madelein Meppelink en Sanne Keizer

Bij de vrouwen werden Sanne Keizer en Madelein Meppelink in de achtste finales uitgeschakeld. Het Nederlandse duo verloor in drie sets van het Canadese tweetal Sarah Pavan en Melissa Humana-Paredes: 18-21, 21-18, 9-15.

Na drie gewonnen groepswedstrijden en winst in de tweede ronde bleken de Canadezen te sterk. Na de gewonnen tweede set leek het erop dat Keizer en Meppelink het tij konden keren. Pavan en Paredes sloegen in de beslissende derde set echter al snel een gaatje en gaven de voorsprong niet meer uit handen.

Ook Stubbe/Van Iersel onderuit

Eerder op de dag verloren Joy Stubbe en Marleen van Iersel van het favoriete Amerikaanse duo Hughes/Summer: 14-21, 19-21.

Joy Stubbe en Marleen van Iersel

Vooraf leek een stunt wel degelijk tot de mogelijkheden te behoren. In Hamburg waren Stubbe en Van Iersel namelijk goed in vorm. Ze verloren in de poule geen wedstrijd en rekenden woensdag ook zonder problemen af met Scheinder/Bieneck uit het gastland.

Sara Hughes en Summer Ross waren in de achtste finale echter van een andere orde. Het tweetal uit de VS staat elfde op de wereldranglijst, de Nederlanders twintig plekken lager. Dat was ook op het zand te zien.

Al vanaf het eerste moment keken Stubbe en Van Iersel tegen een achterstand aan. Die werd in de eerste set alleen maar groter. In de tweede set kon het Nederlandse koppel lang mee, maar een stunt of zelfs een voorsprong zat er niet in.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl