Joy Stubbe (l) en Marleen van Iersel
NOS SportAangepast

Vrouwenduo's bereiken achtste finales op WK beachvolleybal

De twee Nederlandse beachduo's die deelnemen aan de wereldkampioenschappen in Hamburg hebben zich geplaatst voor de achtste finales in het vrouwentoernooi.

Sanne Keizer en Madelein Meppelink waren in drie sets te sterk voor de Amerikaansen Kelley Larsen en Emily Stockman: 2-1 (21-17, 13-21, 15-13).

Ook Joy Stubbe en Marleen van Iersel schaarden zich bij de laatste zestien. Zij wonnen in twee sets (21-12, 21-12) van de Duitse speelsters Isabel Schneider en Victoria Bieneck.

Spannende derde set voor Keizer en Meppelink

Keizer en Meppelink begonnen goed aan de wedstrijd, maar in de tweede set liep het opeens een stuk minder bij het als achtste geplaatste duo. In de spannende derde set kwamen de Nederlandsen met 6-3 voor, maar daarna kregen ze vijf punten op rij om de oren.

Vanaf 13-12 stond het Nederlandse koppel weer aan de goede kant van de score en op het tweede matchpoint beslisten de Nederlandsen de wedstrijd.

Madelein Meppelink en Sanne Keizer

De 21-jarige Stubbe en de tien jaar oudere Van Iersel maakten in hun wedstrijd vooral aanvallend het verschil. Schneider en Bieneck, als 28ste geplaatst, maakten bovendien ook veel fouten. Vooral in de tweede set was het niveauverschil tussen het Duitse en Nederlandse duo duidelijk zichtbaar.

Brouwer en Meeuwsen morgen weer in actie

In het mannentoernooi doet één Nederlands koppel mee aan de WK. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen spelen donderdag om een plek in de achtste finales tegen het Duitse duo Julius Thole en Clemens Wickler.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl