Roberto Firmino viert feest met Gabriel Jesus

Messi weer met lege handen na uitschakeling tegen Brazilië

Brazilië speelt zondag de finale van de Copa América na een overwinning op aartsrivaal Argentinië. In Belo Horizonte werd het 2-0 voor het gastland van het Zuid-Amerikaanse landentoernooi.

Gabriel Jesus zette Brazilië in de eerste helft op voorsprong. Hij schoot hard binnen op aangeven van Roberto Firmino. Argentinië, met Ajacied Nicolás Tagliafico in de basis, was een paar keer heel dicht bij de gelijkmaker, maar het zat Lionel Messi (paal) en Sergio Agüero (lat) niet mee.

In de tweede helft werd het 2-0 voor Brazilië, met opnieuw hoofdrollen voor Jesus en Firmino. Deze keer was de speler van Manchester City de aangever en rondde Firmino af.

Brazilië, waar Ajacied David Neres de hele wedstrijd op de bank zat, neemt het in de finale op tegen de winnaar van de halve finale tussen Chili en Peru.

Messi nog altijd zonder titel met Argentinië

De uitschakeling van Argentinië betekent dat Lionel Messi opnieuw met lege handen staat na een toernooi met het nationale elftal.

Het land heeft nu al 26 jaar geen titel meer gewonnen, ondanks de aanwezigheid van volgens velen de beste voetballer ter wereld.

Lionel Messi moet weer een teleurstelling incasseren met Argentinië

"We speelden een geweldige wedstrijd", zei Messi na afloop. "We hebben keihard gewerkt, maar zij waren beter."

Hij beklaagde zich na afloop ook over de arbitrage, die in zijn ogen oneerlijk was. "Elk minimaal contact leverde hun een vrije trap op. Ik hoop dat de CONMEBOL (de Zuid-Amerikaanse voetbalbond, red.) iets gaat doen aan deze problemen met de scheidsrechters."

Veel vertrouwen heeft hij er overigens niet in dat zijn oproep de bond tot actie zal aanzetten. "Het zal wel niet, Brazilië regelt alles."