Omroep West

Ongeveer honderd gedupeerden van de gesloten rijschool Aalbregt hebben in Den Haag gedemonstreerd. Ze willen financiële hulp van de politiek.

De Zoetermeerse rijschool sloot afgelopen woensdag plotseling. Leerlingen die hun lespakket vooruit betaald hebben, kwamen voor een dichte deur te staan. Rij-instructeurs zeggen dat ze nog vele duizenden euro's salaris moeten krijgen van Aalbregt. "Zelf heb ik nog 17.000 euro tegoed van hem", vertelt rij-instructeur Fayzan Khan aan Omroep West.

Bij de politie hebben zich 220 mensen gemeld die zeggen benadeeld te zijn door de eigenaar van de rijschool. Zij willen dat de politiek met een vangnet komt voor de gedupeerden. "Ook moeten er strengere eisen komen om überhaupt een rijschool te beginnen, en een keurmerk, dat niet iedere idioot een rijschool kan beginnen", aldus een van de demonstranten. Daarnaast willen ze dat Aalbregt vervolgd wordt.

Tweede Kamerlid Gijs van Dijk (PvdA) nam het eisenpakket van de actievoerders in ontvangst. Hij zegt zich hard te willen maken voor een compensatie voor de gedupeerden. Hij wil onder meer een keurmerk voor rijschoolhouders en een meldpunt.

Bedreigingen

Gedupeerden denken dat de rijschool failliet is of dat de eigenaar met hun vooruitbetaalde geld naar Spanje is gevlucht. De rijschoolhouder spreekt dat tegen, maar blijft vaag over welke problemen er dan wel zijn. Bij de rechtbank is niets bekend over een faillissement. De politie onderzoekt samen met het Openbaar Ministerie of er strafbare feiten zijn gepleegd.

De rijschoolhouder krijgt inmiddels veel dreigementen. De politie riep gistermorgen op te stoppen met de bedreigingen.

STER reclame