Alexander Brouwer (l) en Robert Meeuwsen (r)
NOS SportAangepast

Vrouwenduo's door, verlies voor Brouwer/Meeuwsen op WK beachvolleybal

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben hun tweede wedstrijd bij de WK beachvolleybal in Hamburg verloren. Het als 19de geplaatste Nederlandse duo, dat in 2013 de wereldtitel veroverde, ging met 20-22, 19-21 ten onder tegen de Argentijnen Julian Amado Azzad en Nicolas Capogrosso, die als 43ste zijn geplaatst.

Vrijdag hadden Brouwer en Meeuwsen hun eerste wedstrijd van de groepsfase wel gewonnen van het Canadese koppel Ben Saxton/Grant O'Gorman (23-21, 19-21, 15-9). Dinsdag zijn Phil Dalhausser en Nick Lucena de laatste tegenstanders in poule F. De twaalf nummers één en twee en de beste vier nummers drie gaan direct naar de tweede ronde.

Vrouwenduo's beginnen sterk

In het mannentoernooi doet met Brouwer/Meeuwsen één Nederlands koppel mee en bij de vrouwen twee. Die begonnen goed aan het toernooi. Zowel Joy Stubbe en Marleen van Iersel als Sanne Keizer en Madelein Meppelink plaatsten zich eerder op zondag met hun tweede overwinning voor de tweede ronde.

Joy Stubbe (l) en Marleen van Iersel

Keizer en Meppelink zijn als achtste geplaatst in Hamburg. Zij wonnen zondag in twee sets van het Australische duo Nicole Laird/Becchara Palmer, de nummer 32 op de ranglijst: 21-16, 21-12.

Stubbe en Van Iersel (als 31ste geplaatst) maakten indruk door de nummer zeven van de plaatsingslijst te verslaan. Ook zij troffen een koppel uit Australië. Taliqua Clancy en Mariafe Artacho gingen in twee sets onderuit: 21-19, 24-22.

Maandag spelen beide duo's hun derde en laatste groepswedstrijd. In de tweede ronde, die woensdag begint voor de vrouwen, doen nog 32 teams mee om de wereldtitel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl