Het Nederlands elftal op het WK in Frankrijk ANP

De Nederlandse voetbalsters hebben al historie geschreven door de kwartfinales van het WK te bereiken, maar wellicht zit er nog meer in het vat in Frankrijk. Dat gaat vanmiddag om 15.00 uur blijken als Oranje de strijd aangaat met Italië om een plek bij de laatste vier. Bovendien ligt er dankzij de zege van de VS op Frankrijk van gisteren een olympisch ticket klaar.

De wedstrijd in Valenciennes is live te zien op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app, maar de uitzending begint al een half uur voor de aftrap met een voorbeschouwing vanuit het Stade du Hainaut, waar Mandy van den Berg en Pierre van Hooijdonk als analytici aan tafel zitten bij presentator Gert van 't Hof.

Ook in Langs de Lijn op NPO Radio 1 en via het liveblog, dat al ruimschoots voor het begin van het duel op NOS.nl en in de NOS-app van start gaat met achtergronden en wetenswaardigheden, is de wedstrijd van begin tot eind te volgen.

Het knock-outschema van het WK voetbal NOS

De winnaar van het treffen tussen Nederland en Italië stuit in de halve finales op Duitsland of Zweden. Die twee landen staan vanaf 18.30 uur tegenover elkaar in Rennes. Hoe zij het ervanaf brengen, is te zien de uitzending op NPO 2, NOS.nl en in de NOS-app die om 18.00 uur begint.

In de studio laten Claudia van Heiligenberg, speelster van Bayern München met bijna honderd interlands achter haar naam, en oud-international Daphne Koster hun licht over het duel schijnen, al zal uiteraard ook Oranje uitvoerig ter sprake komen.

NK wielrennen

Maar er is meer sport vandaag. Zoals de NK wielrennen op weg in en om Ede, waar vanmiddag de vrouwen mogen uitvechten wie zich een jaar lang in het rood-wit-blauw zal mogen hullen. Beelden van de slotfase zijn vanaf 16.00 uur te zien op de livestream op NOS.nl en in de NOS-app.

Chantal Blaak veroverde de afgelopen twee jaar de Nederlandse titel op de weg Getty

Als Nederland-Italië niet op een verlenging uitloopt, is een samenvatting van de koers vanaf 17.35 uur te zien op NPO 1.

En anders is de sportliefhebber aangewezen op het Sportjournaal van 18.50 uur en de Studio Sport-uitzending van 23.09 uur, allebei op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app. Daarin ook onder meer de kwalificatie van de Grand Prix van Oostenrijk in de Formule 1 en de hockeyfinale van de Pro League tussen de vrouwen van Nederland en Australië.

Ook Langs de Lijn, vanaf 20.00 uur op NPO Radio 1, zit boordevol sportnieuws.

Uitzendingen van 29 juni

14.30 uur WK voetbal: Nederland-Italië NPO 1, NOS.nl en NOS-app
14.30 uur Langs de Lijn extra NPO Radio 1
16.00 uur Liverstream NK wielrennen (v) NOS.nl en NOS-app
17.35 uur Studio Sport: NK wielrennen (v) NPO 1, NOS.nl en NOS-app
18.00 uur WK voetbal: Duitsland-Zweden NPO 2, NOS.nl en NOS-app
18.50 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
20.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
23.09 uur Studio Sport NPO 1, NOS.nl en NOS-app

STER reclame