Kirsten Wild in actie in Minsk
NOS Sport

Slimme Wild verovert bij Europese Spelen goud op scratch

Baanrenster Kirsten Wild heeft op de Europese Spelen in Minsk goud veroverd op het onderdeel scratch. De 36-jarige veelwinnaar won na tien kilometer koers de eindsprint met overmacht.

De tweevoudig wereldkampioene en huidig Europees kampioene was de favoriet .Er werd ook vooral naar Wild gekeken toen met nog tien ronden te gaan de Russin Diana Klimova de benen nam en een flink gat sloeg. Wild gaf echter geen krimp en liet de anderen het werk doen.

De achtervolging kwam slechts schoorvoetend op gang, maar met nog een ronde voor de boeg werd de Russin ingerekend. Wild won vervolgens de sprint met twee vingers in de neus.

Shanne Braspennincx verzekerde zich op het onderdeel keirin, na een mooie race, van een zilveren medaille. Het goud ging net als op de scratch naar een 36-jarige: Simona Krupeckaite.

De 28-jarige Braspennincx, die op de WK in 2015 al eens zilver pakte, reed een sterke race. Twee Françaises wilden de race controleren, maar dat ging mis toen Krupeckaite sterk op kwam zetten.

De Litouwse nam de leiding, Braspennincx ging er snel achteraan en kwam maar net tekort voor het goud. Laurine van Riessen had niet haar beste dag. In de halve finales eindigde ze als laatste en ook in de B-finale kon ze geen potten breken.

Jan-Willem van Schip moest genoegen nemen met zilver op de puntenkoers. De wereldkampioen kwam in een thriller net tekort tegen Christos Volikakis. De Griek, donderdag goud op de scratch, en de Nederlander maakten er een mooie tweestrijd van.

De Rus Moechomedjarov pakte wel een ronde, maar bij de sprints waren steeds dezelfde twee namen voorin te vinden. Van Schip had de eindsprint moeten winnen om goud te pakken, maar de Griek ging hem net voorbij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl