ANP

De vermiste Hania uit Rotterdam is gevonden. Het 12-jarige meisje, dat sinds gistermiddag werd vermist, is rond 19.30 uur aangetroffen in het Hilton-hotel aan het Weena, in het centrum van Rotterdam. Volgens de politie is ze ongedeerd. Ze wordt wel medisch onderzocht.

Een man die bij haar was, is aangehouden. Het is de Amerikaan van 49 jaar oud, naar wie de politie al op zoek was. Hij heeft geen strafblad in Nederland. Wat zijn motief was om met het jonge meisje op stap te gaan en wat de twee hebben gedaan, is nog onduidelijk.

De Amerikaan wordt officieel verdacht van "onttrekken aan het bevoegd gezag", maar het politie-onderzoek gaat nog door. Mogelijk komen er nog andere verdenkingen bij.

Geen gouden tip

Afgelopen nacht werd een amberalert verstuurd vanwege de verdwijning van het meisje. Dat leverde tientallen tips op, al zat de tip die rechtstreeks naar het hotel leidde er niet bij, zegt een woordvoerder van de politie.

De recherche kwam in het onderzoek uit bij het hotel in Rotterdam:

Politie: Hania is op het oog ongedeerd

De politie had op basis van chatcontacten van Hania al het vermoeden dat de twee samen zouden zijn. Er was een team van ruim dertig rechercheurs op de zaak gezet en ook internationaal werd naar het vermiste meisje uitgekeken.

Hania had gistermiddag op school tegen een docent gezegd dat ze naar de orthodontist moest, maar daar bleek ze helemaal geen afspraak te hebben. Ze ging rond 12.30 uur van school weg. Aan het eind van de middag was ze nog niet thuisgekomen, waarop haar familie alarm sloeg.

STER reclame