Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen
NOS Sport

Goede start Nederlandse beachvolleybalteams op WK

Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn het WK in Hamburg goed begonnen. Het Nederlandse duo, dat in 2013 de wereldtitel veroverde, versloeg in de eerste wedstrijd van de groepsfase het Canadese koppel Ben Saxton/Grant O'Gorman met 23-21, 19-21 en 15-9.

Zondag volgt de tweede groepswedstrijd voor het als negentiende geplaatste Oranje-koppel. "Dit is een belangrijke zege, zeker omdat we in een sterke poule zitten", keek Meeuwsen terug op de wedstrijd tegen de als dertigste geplaatste Canadezen.

Bij de vrouwen komen in Hamburg twee Nederlandse koppels in actie. Joy Stubbe en Marleen van Iersel begonnen het WK met een zege in drie sets op het als achttiende geplaatste Amerikaanse duo Brooke Sweat/Kerri Walsh Jennings (21-15, 19-21 en 15-9). Zondag volgt het tweede duel.

Sanne Keizer/Madelein Meppelink bleven vrijdagavond ook aan de goede kant van de score. Het Nederlandse tweetal rekende in twee sets af met het Egyptische duo Randa Radwan/Dooa Elghobashy. De tegenstand was te verwaarlozen: 21-7 en 21-6.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl