Martens slaat laatste training Oranje over en doet slechts wat loopoefeningen

Ook een dag voor de kwartfinale van het WK tegen Italië heeft Lieke Martens rustig aan met het oog op haar pijnlijke teen. De sterspeelster van Oranje liet de laatste training aan zich voorbij gaan.

Martens bleef langs de kant toekijken naar de rest van de selectie, die wel fit is. Ze deed een paar loopoefeningen, maar meer ook niet.

Soepeler dan gisteren

NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg was ter plekke: "Ze liep iets soepeler dan gisteren en ze lachte ook veel, maar toen de grote groep een rondje ging lopen, verdween ze direct de dug-out in."

Gisteren zei Martens het volgende over haar blessure: "Omdat ik nu in korte tijd veel speel, bouwt het zich op. Het is iets heel lulligs, maar het doet wel pijn. Maar met pijn kan ik echt wel spelen."

Martens heeft last van teen: 'Maar ik kan echt wel spelen met pijn'

Of bondscoach Sarina Wiegman een basisplaats over heeft voor een speelster die niet getraind heeft, is de vraag. Zij geeft om 17.00 uur een persconferentie en die is live te zien op NOS.nl en in de NOS-app.

Martens heeft wel een aparte status binnen de groep. Dinsdag schoot ze Nederland met twee goals tegen Japan nog naar de kwartfinales.

STER reclame