Reuters
NOS Nieuws

Wekdienst 28/6: presentatie Klimaatakkoord en G20-top van start

Goedemorgen! Vandaag presenteert het Kabinet het Klimaatakkoord, begint de G20-top in Japan en krijgt Malek F. te horen welke straf het Openbaar Ministerie tegen hem eist.

De zon schijnt volop, alleen in het noorden kan eerst nog bewolking voorkomen. De temperatuur stijgt naar 21 tot 27 graden.

Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

 • Vandaag presenteren vier ministers het Klimaatakkoord. Anderhalf jaar heeft het kabinet hier over gediscussieerd en veel organisaties is om input gevraagd. De afgelopen dagen lekten al verschillende maatregelen uit. De presentatie is vanaf 15.00 uur live te zien bij de NOS.
 • In Japan begint de G20-top. Negentien landen en de EU (staatshoofden, regeringsleiders en bankpresidenten) overleggen in Osaka over de wereldeconomie. Namens Nederland zijn premier Rutte en minister Hoekstra van Financiën erbij.
 • Malek F. krijgt te horen welke straf het Openbaar Ministerie tegen hem eist. Op 5 mei vorig jaar stak F. op straat in Den Haag drie mensen neer.

Wat heb je gemist?

De politie in Rotterdam heeft vannacht een Amber Alert verstuurd vanwege de vermissing van de 12-jarige Hania. Ze is gistermiddag rond 12.30 uur van school weggegaan. De politie meldt dat familieleden aan het eind van de middag alarm sloegen. Ze waren ongerust, omdat het niets voor haar was om niet meteen naar huis te gaan.

De politie noemt de vermissing urgent en zorgwekkend. Mensen die iets over deze vermissing weten, kunnen contact opnemen via 0800-6070. Mensen die weten waar ze nu is, worden opgeroepen om het alarmnummer te bellen.

politie.nl

Ander nieuws uit de nacht:

 • Op de afdeling Spoedeisende Hulp van het OLVG-ziekenhuis in Amsterdam is een waterleiding gesprongen. De afdeling moest daarna dicht. De 22 patiënten die op de spoedeisende hulp lagen zijn naar andere afdelingen van het ziekenhuis gebracht of overgeplaatst naar een andere locatie.
 • Bedrijven zeggen steeds vaker dat ze veel waarde hechten aan meer diversiteit in hoge functies, maar er valt nog een hoop te verbeteren. Dat blijkt uit een monitor van de stichting Talent naar de Top 2018.
 • Oud-vicepresident Joe Biden is hard aangevallen tijdens het tweede verkiezingsdebat van zijn partij. Bidens beslissingen in het verleden, lange carrière en leeftijd waren mikpunt van meerdere tegenkandidaten. Biden zelf viel zijn tegenkandidaten niet echt aan. Hij staat ruim bovenaan in de peilingen.

En dan nog even dit:

Jeuk, rode bultjes en soms zelfs gezwollen lippen en kortademigheid. De brandharen van de eikenprocessierups zijn nog geen halve millimeter lang, maar kunnen zorgen voor veel narigheid. Doordat het aantal rupsen op sommige plekken in Nederland is verdrievoudigd, regent het klachten.

Lees hier welke bestrijdingsmethoden worden ingezet door gemeenten. En overweeg je zelf om iets te doen aan rupsen in de buurt? Experts zijn daarover tegen de NOS eensgezind: don't go there.

 • NOS
  1/5
 • NOS
  2/5
 • NOS
  3/5
 • NOS
  4/5
 • NOS
  4/5
 • NOS
  5/5

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl