Het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis in Amsterdam West Hollandse Hoogte

Waterleiding gesprongen: spoedeisende hulp OLVG Amsterdam uren dicht

tijd van publicatie Aangepast

De afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van het OLVG-ziekenhuis in Amsterdam-West is vanaf 08.00 uur weer open. De afdeling sloot gisteravond vanwege een gesprongen waterleiding. Het gaat om de locatie van het OLVG naast de A10.

Volgens het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis waren er op dat moment 22 patiënten op de afdeling. Zij zijn naar andere plekken in het ziekenhuis gebracht of overgeplaatst naar een andere locatie van het OLVG.

Volgens spoedeisende hulp-arts Michiel Gorzeman is de patiëntveiligheid niet in het geding geweest en de schade aan het gebouw en apparatuur beperkt gebleven.

Dweilen en schoonmaken

Gisteravond rond 22.30 uur sprong na werkzaamheden een waterleiding op de eerste verdieping. In korte tijd liep er veel water naar de spoedeisende hulp op de begane grond. Het lek werd na ongeveer een half uur gedicht.

Volgens een woordvoerder is er vannacht nog volop gedweild en schoongemaakt. Ook werd gekeken of alle apparatuur het nog deed.

Patiënten die op eigen gelegenheid naar de spoedeisende hulp kwamen, werden geholpen, maar met de ambulancezorg werd afgesproken om pas vanaf 08.00 uur weer patiënten naar de SEH van de locatie West te brengen.

STER Reclame