Borja Mayoral

Spanje en Duitsland naar finale EK Onder-21

Spanje heeft op indrukwekkende wijze de eindstrijd van het EK Onder-21 bereikt. Frankrijk werd met duidelijke cijfers verslagen: 4-1. In de finale wacht zondag Duitsland. Dat duel is om 20.45 uur live te zien op NPO 1 Extra en NOS.nl.

In het Italiaanse Reggio Emilia kwamen de Fransen nog wel op voorsprong. Spits Jean-Philippe Mateta benutte na iets meer dan een kwartier spelen een strafschop.

Marc Roca maakte na bijna een half uur gelijk en pal voor het rustsignaal schoot Mikel Oyarzabal raak vanaf de stip.

In de tweede helft liep Spanje verder uit door treffers van Dani Olmo en Borja Mayoral.

Vreugde bij Nadiem Amiri

Eerder op de avond kwalificeerde Duitsland zich ook voor de finale. De titelverdediger klopte in een bloedheet Bologna (bijna 40 graden) Roemenië met 4-2.

Nadiem Amiri opende de score in de eerste helft, maar George Puscas trok de stand vanaf de stip snel gelijk. Vlak voor het rustsignaal kopte Puscas zelfs de 1-2 binnen.

Na de pauze benutte Luca Waldschmidt een penalty namens de Duitsers. In de slotfase sloeg de aanvaller met een vrije trap genadeloos toe. Amiri deed even later hetzelfde.

De Roemeen Alexandru Pascanu kreeg voorafgaand aan de 4-2 rood na het vasthouden van de doorgebroken Lukas Nmecha.