Hockeysters naar finale Pro League

De Nederlandse hockeysters hebben in de eerste editie van de Pro League de finale bereikt. In de halve finales in Amstelveen boog Oranje tegen Duitsland in de slotfase een achterstand om: 2-1.

Oranje (FIH-1) plaatste zich als nummer één voor het finaletoernooi (15 zeges, 1 nederlaag). De ploeg van coach Alyson Annan had Duitsland (FIH-5) in de groepsfase maar nipt verslagen (1-0 en 2-1) en ook in het Wagenerstadion bleken de Duitsen taai.

Rebecca Grote (ex-Amsterdam) zette Duitsland op 1-0 uit de enige strafcorner van de eerste helft. Ondanks legio kansen sloeg Oranje pas toe in overtal (geel Elisa Gräve) via Frederique Matla (tip-in) en Lidewij Welten (schot).

Australië tegenstander in finale

In de finale neemt Oranje het op tegen Australië. Eerder op de dag werd van Argentinië gewonnen. Dat gebeurde na shoot-outs: 4-3.

Na reguliere speeltijd was de stand 1-1. Al na vier minuten kwam Argentinië op voorsprong door een doelpunt van Julieta Jankunas. Vlak voor rust maakte Jodie Kenny gelijk.

Het toernooi van de mannen, met onder meer ook Oranje, begint vrijdag.