Fabio Quartararo eindigde tijdens de vorige race in Barcelona verrassend als tweede
NOS Sport

Quartararo, outsider met een Nederlands tintje tijdens de MotoGP in Assen

Assen maakt zich op voor de 89ste editie van de Dutch TT. Het publiek kan dit jaar juichen voor een outsider die het deelnemersveld in de MotoGP een Nederlands tintje geeft.

Fabio Quartararo is een pupil van Wilco Zeelenberg, teammanager bij Yamaha. De 20-jarige Fransman geldt als outsider in Assen. Tijdens de Grand Prix van Catalonië werd Quartararo tweede achter de leider in het WK-klassement, Marc Márquez.

Nog altijd is Valentino Rossi de grote publiekslieveling in Assen. De negenvoudig wereldkampioen (40) is afgezakt naar de vijfde plek in het algemeen klassement, omdat hij de laatste twee keer de finish niet haalde.

Bendsneyder

In de Moto2-klasse hoopt Bo Bendsneyder voor eigen publiek het tij te keren. De Rotterdammer begon het seizoen goed, maar kon daarna niet doorpakken. Hij hoopt zijn beste prestatie van het seizoen, een dertiende plaats in Amerika, te verbeteren.

De races zijn zondag om 11.00 uur (Moto3), 12.20 uur (Moto2) en 14.00 uur (MotoGP) en worden live uitgezonden op NPO 1 en NOS.nl.

Outsider Quartararo geeft de MotoGP in Assen weer een Nederlands tintje

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl