Omroep West

De klanten en instructeurs van Verkeersschool Aalbregt in Zoetermeer zijn woedend. De rijschool sloot gisteren plotseling zijn deuren vanwege faillissement.

Negentig gedupeerde rijinstructeurs worden naar eigen zeggen al een tijd niet meer uitbetaald. 4000 leerlingen die betaald hebben voor rijlessen, hebben hun geld niet teruggekregen.

Verschillende boze klanten en instructeurs stonden vandaag voor een dichte deur om verhaal te halen. Het secretariaat moest het bekopen met flink wat schade. In het huis van rijschoolhouder Ferry Aalbregt is het sinds vanmorgen stil.

Kogels in de brievenbus

"Wij zijn deze ochtend onder politiebegeleiding ondergedoken. Dit omdat de woning, kinderen en wij persoonlijk worden bedreigd met de dood en er kogels in de brievenbus lagen. Het verhaal dat ik persoonlijk met al het geld zou zijn vertrokken naar het buitenland is een verzinsel", schrijft Aalbregt op zijn website.

Een officieel faillissement is nog niet uitgesproken door de rechtbank en ook de Kamer van Koophandel weet volgens Omroep West van niets. Maar in de verklaring van Aalbregt komt duidelijk naar voren dat de rijschool geen geld meer heeft.

"Woorden kunnen niet beschrijven hoe ik dit betreur en mij schaam voor het omvallen van ons mooie bedrijf. Ik kan niet anders dan mijn excuses aanbieden naar alle betrokkenen. Ook wij zijn alles kwijt en kunnen vrijwel geen kant meer op."

Facebook

Via een speciale Facebookpagina delen gedupeerden hun ervaringen. Zo schrijft Sylvia dat ze 2000 euro kwijt is. "Ik vond het al raar dat ik na diverse mailtjes geen reactie kreeg. Nu weet ik het antwoord al."

Ook Angela laat weten flink te balen. "Ik ben het geld voor een heel pakket kwijt. Ik heb pas vier lessen gehad en dacht net een stap dichter bij mijn rijbewijs te zijn. Nou, niet dus."

STER reclame