De gekantelde vrachtwagen langs de A6
In samenwerking met
Omroep Flevoland
NOS NieuwsAangepast

A6 hele dag dicht door gekantelde tankwagen

De A6 tussen Emmeloord en Lemmer is al vanaf het eind van de ochtend dicht. Een omgeslagen tankwagen die is geladen met acrylzuur, een brandbare en bijtende stof, ligt op een akker. Het zuur wordt nu overgepompt in een andere tankwagen. Uit voorzorg is de A6 richting Lelystad ook afgesloten.

Bij het ongeluk vanmorgen waarbij de wagen in de berm belandde is de bestuurder omgekomen. Volgens de politie is hij vermoedelijk onwel geworden, waarna de vrachtwagen van de weg is geraakt.

Volgens de brandweer lekt de tankwagen niet. Omroep Flevoland schrijft dat de brandweer uit voorzorg wel aanwezig is met twee tankautospuiten en een schuimblusvoertuig. Mocht er toch acrylzuur uit de wagen lekken dan wordt daar schuim overheen gespoten.

Bermbrand A12

Ook op de A12 waren er problemen. Die was tussen Bodegraven en Woerden in beide richtingen deels afgesloten geweest vanwege een bermbrand. De afsluiting leidde tot flinke files met veel vertraging.

Ter hoogte van Bodegraven stonden ruim 150 hooibalen langs de weg in de brand waardoor er veel rook was. De brandweer heeft de balen geblust en bijna alle rijstroken zijn inmiddels vrijgegeven.

Advertentie via Ster.nl