Een aangespoelde container van de MSC Zoe op het strand van Schiermonnikoog ANP

Rederij MSC gaat overstag en betaalt 3,35 miljoen euro aan claims

time icon

Rederij MSC begint vandaag nog met het betalen van de 3,35 miljoen euro die het Rijk, natuurbeheerders en gemeenten hebben geclaimd in verband met de containerramp met de MSC Zoe bij de Wadden. De vicepresident van MSC heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gisteravond toegezegd dat de rederij betaalt.

Dat heeft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat bekendgemaakt. Een speciale Kamercommissie overlegt vandaag over de containerramp.

Het geld is bedoeld als vergoeding voor onder andere het opruimen van de ravage die ontstond na de ramp met het containerschip, schrijft Omrop Fryslân. Begin dit jaar verloor MSC Zoe een deel van de lading ten noorden van de Waddeneilanden. Zeker 342 zeecontainers sloegen toen overboord.

Genoeg tijd gehad

Deze week schreef de minister in een Kamerbrief dat Rijkswaterstaat namens twintig publieke partijen de schadeafhandeling regelt en in mei een claim heeft ingediend. Gemeenten en natuurbeheerders willen 710.000 euro hebben en het Rijk wil 2,64 miljoen euro zien van MSC.

Uit de brief bleek dat het geduld met de rederij, die had laten weten tijd nodig te hebben om de claims te beoordelen, begon op te raken. Zo schrijft minister Van Nieuwenhuizen dat MSC genoeg tijd heeft gehad en dreigde ze "andere wegen te bewandelen" om het geld te krijgen.

Dit is een artikel van

STER Reclame