Drie Nederlandse boksers zeker van EK-medaille

tijd van publicatie Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Fontijn bereikt halve finales EK en is zeker van medaille
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Nederlandse boksploeg heeft een succesvolle dag achter de rug op de EK boksen in Minsk. Nouchka Fontijn, Jemyma Betrian en Enrico Lacrux plaatsten zich voor de halve finales en zijn daardoor zeker van een medaille.

Fontijn was in de klasse tot 75 kilogram in de kwartfinales veel te sterk voor de Turkse Busenaz Surmeneli. Alle vijf juryleden wezen de titelhoudster uit Schiedam aan als winnares van de partij: 5-0.

Vrijdag is de Poolse Wojcik Elzbieta haar tegenstander in de halve finale.

AFP

Jemyma Betrian bereikte eerder op de dag al de halve finales in de klasse tot 57 kilogram door met 3-2 te winnen van de Italiaanse Alessia Mesiano.

De 28-jarige Betrian strijdt vrijdag met de Bulgaarse Stanimira Petrova om een plek in de finale.

Succes bij de mannen

Bij de mannen is Enrico Lacrux zeker van een EK-plak in de klasse tot 64 kilogram. Hij won in de kwartfinales met 3-2 van de Turk Tugrulhan Erdemir. De Nederlander treft vrijdag de Armeen Hovhannes Bachkov in de ring in Minsk, waar de EK worden gehouden onder de paraplu van de Europese Spelen.

STER Reclame