ANP

De man die verdacht wordt van het plegen van de aanslag op het 24 Oktoberplein in Utrecht in maart, moet maandag aanwezig zijn bij de eerste inleidende zitting van zijn rechtszaak.

Gökmen T. wilde er niet bij zijn, maar de rechtbank vindt het belangrijk om met hem te spreken over de voortgang van zijn strafzaak. De voorzitter van de rechtbank heeft hem daarom bevolen om te komen. Als het nodig is, dan wordt T. onder dwang naar de zitting gebracht.

Tijdens de pro-formazitting wordt de zaak nog niet inhoudelijk besproken. Er wordt gesproken over de staat van het onderzoek, de voorlopige hechtenis van de verdachte en hoe de strafzaak verder behandeld wordt.

Nabestaanden

Bij de aanslag op 18 maart kwamen vier mensen om het leven. Twee mensen raakten zwaargewond. T. wordt onder meer verdacht van meervoudige moord of doodslag met een terroristisch oogmerk.

Nabestaanden willen dat T. bij de zitting aanwezig is, omdat ze hem recht in de ogen willen kunnen kijken. De vader van de doodgeschoten Roos Verschuur vindt het besluit van de rechtbank daarom terecht en noemt het "de enige juiste beslissing".

STER reclame