Beeld van na het ongeluk in maart Michiel van Beers

De rechtbank doet vandaag uitspraak in een zaak waarbij een jongen van 8 uit Houten werd doodgereden in Nieuwegein. Zijn broer en moeder raakten bij het ongeluk in maart gewond. Het Openbaar Ministerie eiste zes jaar gevangenisstraf en vijf jaar rijontzegging voor de 56-jarige automobilist.

Het ongeluk gebeurde op 10 maart. De bestuurder zou alcohol en antidepressiva hebben gebruikt voor hij de auto in stapte en ook tijdens het rijden dronk hij. De verdachte zei twee weken geleden in de rechtszaal dat hij onder grote spanning stond door problemen op zijn werk.

Volgens het OM reed de man 115 tot 130 kilometer per uur, waar maximaal 70 is toegestaan. Op een kruising in Nieuwegein reed hij door rood. Daarna raakte hij de auto waarin het gezin uit Houten zat. De jongen van 8 overleed een dag na het ongeluk aan zijn verwondingen. Zijn broer liep ernstig hersenletsel op, meldt RTV Utrecht.

De verdachte nam tijdens de inhoudelijke behandeling het woord en noemde zichzelf een monster:

Verdachte dodelijk ongeluk: 'Ik ben een monster. Dat zal ik altijd blijven'

Ook de moeder van de jongens raakte gewond. De vrouw maakte twee weken geleden gebruik van haar spreekrecht. Ze vertelde over het ongeluk en over het overlijden van haar jongste zoon. De vader had het over de grote vriendschap tussen zijn zoons. "Dat is afgepakt door jou", zei hij in de richting van de verdachte die het allemaal met gebogen hoofd aanhoorde.

De man had naar eigen zeggen niet in de gaten hoe hard hij reed. "Ik voel me een kindermoordenaar, ik ben een monster. Dat zal ik altijd blijven", zei hij. "Voor de tegenpartij zal dit absoluut niets van de pijn wegnemen. Ik kan alleen maar zeggen dat het me spijt. Ik begrijp wat ik veroorzaakt heb."

STER reclame