Zoektocht naar speelminuten leidt Cillessen naar Valencia

time icon

Jasper Cillessen en Valencia hebben elkaar gevonden in een gemeenschappelijk doel: meer speelminuten voor de 30-jarige doelman. De Spaanse subtopper neemt Cillessen over van Barcelona.

Cillessen werd dinsdag medisch gekeurd in Valencia en tekende vervolgens een meerjarig contract. In ruil zou Barcelona de beschikking krijgen over Neto. De Braziliaanse doelman mag in Catalonië proberen wat Cillessen niet lukte: de concurrentiestrijd met Marc-André ter Stegen winnen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Cillessen verhuist na drie jaar Barcelona naar Valencia

Ter Stegen veroordeelde Cillessen drie seizoenen lang tot een rol op het tweede plan. Alleen tijdens wedstrijden in de Copa del Rey en een handvol duels in La Liga en de Champions League verdedigde de Groesbeker het doel van Barcelona.

Cillessen liet eerder deze maand tijdens de finaleronde van de Nations League nog weten dat hij bij een andere club als eerste doelman aan de slag wilde. Zijn contract bij Barcelona liep nog twee jaar door.

STER Reclame