MediaTV

28 huizen in de Lorentzstraat in Ridderkerk zijn vandaag ontruimd geweest omdat bakstenen van de buitenmuur naar beneden dreigen te vallen. De stenen aan de gevel van de huizen bollen naar voren. De bewoners werden urenlang opgevangen in een verzorgingshuis in de buurt.

Volgens RTV Rijnmond is de gevel waarschijnlijk bol komen te staan door de hitte. Bouwinspecteurs hebben de huizen onderzocht en constateerden de constructie veilig is. De meeste bewoners konden tegen het einde van de avond terug naar huis.

De bewoners van vier huizen moeten de nacht ergens anders doorbrengen. Volgens de veiligheidsregio zijn ook hun huizen veilig, maar zullen ze te veel last hebben van werkzaamheden komende nacht. Een bouwbedrijf gaat dan de buitenmuur weghalen op de plekken waar de muur bol staat, zodat losgekomen stenen niet naar beneden kunnen vallen.

Morgenochtend volgt nog een tweede controle van alle huizen in de straat. Ook de bewoners die vannacht gewoon thuis kunnen slapen, moeten dan opnieuw tijdelijk hun huis verlaten. Hoe lang de inspectie morgen zal duren, is nog niet bekend.

Telefoniestoring

De bolle muur werd vanmiddag gezien door een bewoonster, maar zij kon door de landelijke telefoniestoring niet de hulpdiensten bellen. Ze zocht contact met een bekende die bij de brandweer werkt. Die is vervolgens naar de kazerne gefietst om alarm te slaan.

STER reclame