Hulpdiensten bij het gecrashte sportvliegtuigje De Ruijterfotografie / Remco de Ruijter
NOS Nieuws Regionaal nieuws Binnenland Aangepast

Twee doden bij ongeluk met sportvliegtuigjes in Noord-Brabant

Bij Willemstad in Noord-Brabant zijn twee inzittenden van een sportvliegtuigje om het leven gekomen. Hun toestel was in de lucht tegen een ander sportvliegtuigje gebotst en beide toestellen moesten een noodlanding maken. De doden zijn een man van 55 uit Delft en een man van 77 uit Steenbergen.

Het ene toestel kwam veilig aan de grond, het andere vliegtuigje crashte. In elk vliegtuigje zaten twee mensen. Volgens persbureau ANP staan de vier bekend als ervaren vliegers, die gingen formatievliegen. Daarbij vliegen toestellen in een bepaald patroon.

De piloot van het toestel dat veilig aan de grond kwam, raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. De passagier raakte niet gewond.

Beelden van de hulpdiensten bij het gecrashte vliegtuigje:

Sportvliegtuigje gecrasht bij Willemstad

De twee vliegtuigjes waren vanochtend rond 10.00 uur opgestegen vanaf Breda International Airport. Het zou gaan om twee Piper Cubs, kleine toestellen die vroeger door het Amerikaanse leger werden gebruikt in de Tweede Wereldoorlog.

Volgens Omroep Brabant waren de toestellen onderdeel van de nostalgische vloot van het vliegveld in de buurt van Breda. In een Piper Cub kan een piloot en een passagier.

Het toestel dat is neergestort zou bij Willemstad, ten noordwesten van Breda, plotseling van richting zijn veranderd. De Onderzoeksraad voor Veiligheid begint vanmiddag op de plek van het ongeluk aan een verkennend onderzoek.

STER reclame