Antonio Cairoli
NOS Sport

Na Herlings moet ook Cairoli geblesseerd toekijken in MXGP

Na Jeffrey Herlings moet nu ook de Italiaanse motocrosser Tony Cairoli geblesseerd toekijken in de MXGP. De negenvoudig wereldkampioen viel afgelopen weekend tijdens de Grote Prijs van Letland in de tweede manche.

Cairoli moest na zijn val de strijd staken. Uit onderzoek bleek later dat hij een ontwrichtte rechterschouder heeft. Omdat de Italiaan pijn blijft houden, wordt de schouder de komende twee weken nog een keer grondig onderzocht om de exacte blessure vast te stellen.

Hoe lang Cairoli uitgeschakeld is, is niet bekend. Hij mist in ieder geval de Grote Prijs van Duitsland van aankomend weekend.

Cairoli staat tweede in het algemeen klassement om de wereldtitel. De Italiaan heeft een achterstand van 33 punten op Tim Gajser.

Jeffrey Herlings brak tijdens de Grote Prijs van Letland zijn enkel tijdens de opwarmronde, waarin hij ten val kwam. De Litouwer Arminas Jasikonis kon hem niet meer ontwijken en reed over Herlings' rechterenkel.

Herlings won nog wel de eerste manche, maar kon daarna niet verder. Hij was net hersteld van een breukje in zijn voet dat hem vijf maanden aan de kant hield.

Geblesseerde Herlings wint eerste manche MXGP in Letland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl