ANP

Op een middelbare school in Rotterdam is een 16-jarige jongen neergestoken bij een vechtpartij. Volgens de politie was hij na het incident nog aanspreekbaar, maar is hij wel afgevoerd naar het ziekenhuis.

Agenten hebben drie jongens aangehouden.

De vechtpartij was op een locatie van het Wartburg College in het Rotterdamse stadsdeel Prins Alexander. Op de school zitten zo'n 900 leerlingen, valt te lezen op de website van de scholengemeenschap.

Richard Toes, voorzitter van het college van bestuur van het Wartburg College, laat weten dat aanleiding voor de steekpartij mogelijk een ruzie is tussen twee groepen jongeren van verschillende scholen. De vete zou kort geleden zijn ontstaan.

Toes: "Waarom precies, wordt nu onderzocht. Maar het schijnt dat ze elkaar de afgelopen dagen vaker hebben dwarsgezeten en dat de ene groep vandaag verhaal kwam halen."

De politie zegt dat er niet alleen is gestoken, maar ook met knuppels is geslagen. De drie verdachten komen uit de gemeente Capelle aan den IJssel. Ze zijn thuis aangehouden.

De neergestoken leerling zat op het Wartburg College. Morgenochtend organiseert de school bijeenkomsten voor geschrokken leerlingen, ouders en docenten, zegt Toes.

STER reclame