Marco Giampaolo als trainer van Sampdoria EPA

Marco Giampaolo is de nieuwe trainer van AC Milan. De 51-jarige coach liet vorige week bij Sampdoria, dat afgelopen seizoen als negende eindigde in de Serie A, zijn contract ontbinden.

Giampaolo, geboren in Zwitserland, maar opgegroeid in Italië, was eerder bijna tien jaar coach bij kleinere Italiaanse clubs als Cagliari, Catania, Empoli, Cremonese en Brescia. Erg succesvol was hij niet: slechts drie keer hield hij het een heel seizoen vol bij een club.

Pas nadat hij in juli 2016 werd aangesteld bij Sampdoria kwam Giampaolo in rustiger vaarwater: met de club uit Genua eindigde hij de afgelopen seizoenen een keer als tiende en twee keer als negende.

Zestigste coach in Milaan

Bij Milan is hij de opvolger van Gennaro Gattuso, die in mei opstapte. Het is de eerste aanstelling door oud-speler Paolo Maldini als technisch directeur. Giampaolo is de zestigste coach in de clubgeschiedenis van Milan.

Ook is hij al de achtste oefenmeester in San Siro sinds het vertrek van Massimiliano Allegri in 2014. De laatste landstitel van de Italiaanse grootmacht dateert van 2011.

STER reclame