Stuve Fotografie
NOS NieuwsAangepast

Veertien gewonden na blikseminslag bij militaire oefening Ossendrecht

Bij een blikseminslag op een militair oefenterrein op de Ossendrechtse heide zijn 14 jongeren in de leeftijd van 16 tot 18 jaar gewond geraakt. Een 18-jarige man raakte zwaargewond en is met een traumahelikopter overgebracht naar een ziekenhuis in Antwerpen.

De andere jongeren liepen lichte verwondingen op en zijn overgebracht naar een ziekenhuis voor controle.

De slachtoffers waren op het terrein in Ossendrecht in het kader van een stageweek bij de luchtmachtbasis Woensdrecht, passend bij hun opleiding beveiliging aan het ROC Zadkine in Rotterdam. Volgens Ben Kamstra, commandant van vliegbasis Woensdrecht, zagen de jongeren het onweer aankomen en hebben ze de oefening aangepast.

Onderzoek moet uitwijzen wat er precies is gebeurd, maar volgens Robbert Poort van ROC Zadkine zat de 18-jarige man die zwaargewond raakte met zijn rug tegen een boom om te schuilen. "En uitgerekend in die boom is de bliksem ingeslagen."

Het slachtoffer heeft brandwonden en longschade, maar is inmiddels stabiel.

De dertien andere leerlingen keerden na de medische controle terug naar de luchtmachtbasis, waar ze door hun ouders werden opgehaald.

Met schrik

Minister Bijleveld van Defensie heeft op Twitter geschrokken op het incident gereageerd. "Prioriteit ligt nu bij de beste zorg en opvang van de gewonden", schrijft ze.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl