Podcast: MH17-nabestaande, woestijnrock en fatale Houdini-act

time icon Aangepast

Deze week werd de datum bekend van het proces tegen de mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij het neerhalen van de MH17. We spraken Evert van Zijtvelt, die twee kinderen en zijn schoonouders verloor. Met welk gevoel luisterde hij naar dit nieuws?

Thomas Rueb won met Laura H., Het Kalifaatmeisje uit Zoetermeer de Brusseprijs voor het beste journalistieke boek. Na de uitreiking vertelde Rueb hoe hij verhaal van Laura kon reconstrueren.

Een Indiase illusionist wilde graag een truc van de legendarische boeienkoning Houdini nadoen, en liet zich vastgeketend onder water zakken. Het ging mis en hij verdronk. Heeft goochelaar Hans Kazan ooit de verleiding gehad om Houdini na te doen?

De Toearegs zijn een woestijnvolk dat vooral in Mali leeft. De Tinariwen is de bekendste Toeareg-band. Ze maken woestijn-rock, en traden deze week op in Paradiso.

Beluister de podcast onder meer via Soundcloud

Iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week, gebundeld in een podcast van een half uur.

01:02 - Nabestaande over MH17-proces

11:27 - Brusseprijs winnaar Thomas Rueb

21:12 - Deed Hans Kazan ooit een Houdini-act?

27:55 - Woestijnrock met de Toearegs

STER Reclame